Lindgården Live

Hösten 2023 blir magisk på Lindgården.

I Ginrummet har vi under sommaren byggt en helt ny bar och nu vill vi satsa på lite olika roliga aktiveringar i vårt härliga vardagsrum.

En av nysatsningarna är vårt nya koncept Lindgården Live. En onsdag i månaden under perioden september till april så kommer vi att ha livespelning 20.00 i Ginrummet. Artisterna varierar under perioden såklart och stämningen kommer att vara på topp.

Vi tar inga inträden och inga bordsbokningar utan vill bara att ni ska komma och njuta av bra musik, god stämning samt god mat och dryck såklart!

27 september

Michael Michailoff

Musikgeniet Michael Michailoff slog igenom i Fame Factory 2002 och medverkade även i Melodifestivalen 2008. För många av oss gotlänningar så har vi såklart sett Micke på scen med Marmeladorkestern där han levererade sång och glädje under 2009-2016. Det gäller ju såklart för alla er som också har hoppat runt på After Ski i Åre på Dippan med under dessa år.

Idag spelar Micke dels sin egna musik som han  beskriver som en blandning av amerikansk country/pop/rock. 2017 släppte han albumet Soul Rebel.

På sina spelningar blandar han det med covers från allt ifrån James Bay, Dave Matthews Band, Bob Marley till ABBA och Robyn.

25 oktober

Princis

Gotländska soul-pionjären Princis ser musik som en möjlighet att sprida energi och inspirera till positivitet och personlig utveckling. Influerad av artister som Jack Johnson, John Mayer och Bo Kaspers Orkester är hans musik en ode till självutveckling och självkärlek.

”Jag hoppas min musik kan göra en positiv skillnad för människor.” Princis beskriver motivationen för att skapa musik som en upptäcktsfärd. ”Mitt artisteri är min resa att upptäcka mig själv och min musik är de skatter jag hittar.”

Motiverad av resan mot självutveckling uttrycker han sitt hopp att beröra andra människors liv. ”Att använda musik för att fylla mig själv och andra med vackra och stärkande budskap, det är min dröm.”

Princis har blivit vald till P4 Nästa vid två tillfällen, 2016 med hans debutlåt ”Life (Just Not Dying)” och i 2020 med singeln ”What’s the hurry?”. Princis debutalbum, ”Jag Duger”, lanserades 2018.

2021 startades ett rapprojekt, där artisten släppte albumet ”From I to We” under namnet Ecta. Sångaren signerade skivkontrakt med Göteborgsbaserade Rexius Records samma år. Princis förbereder nu lansering av flera projekt med skivbolaget.

22 november

Jazzduon Norin & Munck

Jakob Norin bördig från Mullsjö har studerat komposition vid gotlands tonsättarskola, är utbildad kyrkomusiker och yrkesverksam inom arrangering och komposition. Han är en multiinstrumentalist och behärskar så väl dragspel, trumpet som orgel och gitarr. Men det är vid pianot vi ser honom i jazzduon Norin&Munck

Dalia Munck bodde sina första 12 år i Hälsingland. Därefter flyttade hon till Gotland, ön hon aldrig vill flytta ifrån. Musiken var en central gestalt i hennes familj och hon lärde sig många av Taubes visor redan som 10-åring. Med den svenska visskatten som grund har Dalias musikaliska uttryck färger av både det klassiska och moderna. Hennes röst är klar och len på samma gång, hon sjunger rakt ut och rakt in i hjärtat.

Dalia Munck och Jakob Norin utgör den dynamiska jazzduon Norin&Munck. Med Jakobs skickliga pianospel och Dalias kraftfulla och klara sångröst skapar de en suggestiv atmosfär som tar lyssnarna med på en resa genom tidlös jazzmusik på svenska. Deras samspel är en harmonisk kombination av skicklighet och passion som bjuder in till en minnesvärd musikalisk upplevelse.

20 december

Janne Bertholdsson

Janne Bertholdsson är ju en känd musiker för oss alla gotlänningar. Janne Bertholdsson föddes 1952 och när han tio år gammal hörde The Beatles första gången bestämde han sig för att bli trummis. Han tar lektioner i musikskolan och blev marscherande trumslagarpojke i Visby Gossorkester, eller ”Rödrockarna” som de allmänt kallades. Sedan startades det popband så det stod härliga till; Jan & Pete, The Parrots och Metronomers är bara några exempel på band där Janne var medlem. 1967 startades ett flertal samarbeten med Göran Ringbom och det mynnade ut i olika konstellationer som spelade visor, bluegrass och tradjazz. År 1970 flyttar Janne Bertholdsson till Uppsala, där bildas bandet Country & Gotland.

Fem år senare är Janne tillbaka i Visby och blir medlem i Di Sma Unda Jårdi, nu som gitarrist. Han släpper också soloalbumet »Säsongen Är Kort« (1980), men det är som energiskt liveband Di Sma Unda Jårdi börjar märkas ordentligt på den gotländska rockscenen. Spelningarna på Änkan Stares Paradis är legendariska och det är helt logiskt att Di Sma:s första LP är en liveinspelning från just dessa lokaler. Skivan »Vad Gör Din Pappa? (Han Spelar I Ett Rock’n’Roll Band)« släpptes sommaren 1983.

Janne utbildade sig till musiklärare parallellt med spelandet, men nästa milstolpe skulle bli 1985 när Di Sma fick en stor hit med låten »Snabbköpskassörsken« skriven av Tomas Ledin. Det blev Svensktoppen, turnéer och TV-framträdanden. Musik på heltid och mer därtill.

1990 började Janne Bertholdsson jobba med öl på Spendrups och Gotlands Bryggeri, en roll han alltid kommer att förknippas med. Genom åren hade han tidigare jobbat som springsjas, diskplockare, lärarvikarie, bingoutropare, taltidningsläsare. säljare nedre Norrland, vårdare på psykisk klinik, BUP, brevbärare, bartender, musikaffärschef och mycket annat.Nya band/projekt skapades hela tiden på sidan om Di Sma som fortfarande spelar för stor publik när tillfällen ges.

Naturligtvis har det hela tiden skrivits låtar. Många av dessa har hamnat i skrivbordslådan, men hösten 2016 tog Janne Bertholdsson tillsammans med sina musikaliska kamrater Torbjörn Söderman och Roger Gustafsson tag i det som skulle bli Janes andra soloplatta »Arv«.