Lindgården Live

Hösten 2023 & våren 2024 blir magisk på Lindgården.

I Ginrummet har vi under sommaren byggt en helt ny bar och nu vill vi satsa på lite olika roliga aktiveringar i vårt härliga vardagsrum.

En av nysatsningarna är vårt nya koncept Lindgården Live. En onsdag i månaden under perioden september till april så kommer vi att ha livespelning 20.00 i Ginrummet. Artisterna varierar under perioden såklart och stämningen kommer att vara på topp.

Vi tar inga inträden och inga bordsbokningar utan vill bara att ni ska komma och njuta av bra musik, god stämning samt god mat och dryck såklart!

24 januari

Sarah Löfqvist

Tillsammans med Sara Boström-stämsång & Ollie Jones-bas/cajón

Sarahs musik är meditativ och själfull med eftertänksamma texter om livet och vårt mänskliga varande. Hennes låtar är uppbyggda kring ett uttrycksfullt gitarrspel som skiljer sig från hur singer-song-writers brukar kompa sig själva.

Sarah är bördig från Gotland och utbildad klassisk gitarrist. Hon började sin musikaliska bana på Musikskolan i Visby för Oswald Ginzel och sedermera Jan Ekedahl. Sarah har alltid sjungit och skrev egna låtar redan på gungställningen i Vibble som litet barn. Hon medverkade i Tiljans Talanger första gången som 12-åring och har varit med i Musik Direkt under tidigt 90-tal.  1996 hamnade Sarah på Musikhögskolan i Malmö där hon studerade för
Gunnar Spjuth på IE-klassisk gitarr samt sjöng i Malmö Kammarkör för Dan-Olof Stenlund.

Efter Musikhögskolan återvände Sarah så småningom till Visby och jobbade som gitarr- och musiklärare i bland annat Kräklingbo och Vänge och sedan under många år på Atheneskolan. Vid sidan av jobbet som gitarr- och musiklärare har Sarah sjungit i många olika konstellationer och körer;
Bülow Big Band, Nonetten, Oratoriekören, Visby Vokalensemble och numera i Ad Fontes.
Sarah har även medverkat i P4 Nästa och på Visbyfestivalen ett flertal gånger.

2020 släppte Sarah EP’n ”Doubt the doubt” som spelades in hos Alexander Härnlöv i Vall Recording Studio.
Medverkar gör de gotländska musikerna Sara Boström, Mattias Svensson och Marie Sandell.
Vad gäller inspirationskällor så är Sarah en musikalisk allätare där den gemensamma nämnaren är att det måste finnas
dynamik och variation i musiken och en hel massa själ och hjärta.
I övrigt är det livet själv som bidrar till den mesta inspirationen i form av känslor, relationer och händelser.
Sarah har en längtan att sätta ord och ton på det där som kan vara svårt att få sagt och som man kanske undviker att säga.

21 februari

Duon Johan & Thomas

Denna duo från Klintehamn Johan Ahlström & Thomas Falk Björklund är barndomsvänner till Lindgårdens driftschef Frida Domnauer.
Tillsammans har de utöver sina vanliga arbeten alltid spelat musik och tillsammans i  olika konstellationer under många år.

Sommaren 2023 gjorde de succé i Gingården här hos oss varje söndag hela sommaren under evenemanget ”Citadelle Sunday Afternoons”.

Nu får vi äntligen presentera ”Klinteboyz” i Ginrummet inne på Lindgården vintertid och det blir blandat material med både nytt och gammalt.
Välkomna!

27 mars

Bill-Iverz – unplugged

Bill Sundberg har stått på scen från norr till söder. Ett turnerade liv inom teater, musikal, musik och sång har varit vardagen under en herrans massa år. Från det minsta folkets hus i Sorsele till Scandinavium i Göteborg har Bill svettats för att få folk underhållna. På Gotland kunde man hitta Bill ute på Kneippbyn en massa år när han deltog i Pippiteatern och krogshower på Rotundan. Även på adventskonsert på Rondo i Klintehamn har Bill stått på scen och sjungit julsånger för full hals. Musiken har alltid varit en naturlig del i Bills liv och att få sjunga och spela en sång som skapar en god känsla hos den som lyssnar är målet. Sen om man kan skratta lite tillsammans är det inte dumt alls, musik ska byggas utav glädje!

Adam Alvermark är musikern som till lika stor del är uppvuxen inom den kommunala musikskolan som på diverse olika scener. Är i grunden en gitarrspelare men gillar även att hantera elbasen. Bill, Adam och trummisen Johan Hejdenberg utgör den glada trion Bill-Iverz. På Lindgården blir det dock en avskalad version utan trummor, the Bills unplugged skulle man kunna kalla det.

24 april

Magnus Ihreskog

Magnus Ihreskog är för de flesta gotlänningar känd som tidningsskribent, men han har i alla år parallellt ägnat sig åt musiken.
Även om inte särskilt många känt till det.

Efter att ha spelat en del offentligt i det sena 90-talet har han nu åter kommit igång med sin gitarr och sina egenskrivna berättande sånger på svenska.
Bland annat uppträdde han på 2023 års Visbyfestival och gjorde i februari två ”berättarkonserter” med titeln ”Från förr till nu” på Visby Börs tillsammans med medmusikanterna Johan Carlgren, keyboard, och Torbjörn Söderman, trummor.

Det är denna trio som kommer till Lindgården för att spela en del av sångerna från föreställningen och även en del annat.
Bara egna låtar, ingen publikflirt här, inte. Välkomna till en trevlig kväll i Ginrummet!